woensdag 25 juni 2014

Dachstein - Wandeling naar Südwandhütte

078 op het dak van de gondel naar beneden006 Gondel met mensen op dak

De gondels van deze kabelbaan hadden ook een dakterras. Op de terugweg hebben we bovenop de gondel gestaan.


Skywalk

077 Skywalk079 op het dak van de gondel naar beneden
Direct naast het bergstation van de kabelbaan lag de Skywalk, een uitstekend platform met een glazen vloer. Die vloer is vooral goed te zien op de foto die vanaf het dakterras van de gondel is gemaakt. Ook de foto's hieronder zijn vanaf die plek gemaakt.083 op het dak van de gondel naar beneden085 op het dak van de gondel naar beneden
Onder de gondel kon je een streep door het landschap zien lopen. Dat was het wandelpad dat we voor die middag op het programma hadden staan.


096 op het dak van de gondel naar beneden098 op het dak van de gondel naar beneden

Bij het dalstation van de kabelbaan hebben we geluncht met uitzicht op een alpenweide.
106 uizicht op Alpenweide met koeien
Omdat het dalstation niet in een dal ligt maar op een hoogte van bijna 2000m, komt ook hier de alpenkauw voor.

103 Alpenkauw


Dachstein Südwandhütte

104 bij dalstation122 Gondel

Vanaf het dalstation van de Dachstein Seilbahn loopt een pad naar de Südwandhütte. Gedurende vrijwel de hele wandeling kun je eindpunt al zien liggen en doordat je grotendeels boven de boomgrens zit is het uitzicht fantastisch.

117 panoramafoto vanaf sudwandhutte

Afgezien van een paar kleine stukjes door de sneeuw glibberen was het een eenvoudige wandeling.
112 wandeling naar sudwandhutte115 wandeling naar sudwandhutte

Bij de Südwandhütte liepen we meteen naar binnen door de eerste deur die er niet uitzag als een toilet- of schuurdeur. We stonden midden in de keuken. Dat was niet de bedoeling, de ingang van het café-restaurant zat wat verder. Nadat we in de Südwandhütte een consumptie hadden genomen zijn we teruggelopen naar het beginpunt.
121 sudwandhutte107 Gondel


Zwarte roodstaart

De zwarte roodstaart is een vogel van rotshellingen met puin en rotsspleten. Het was dus niet zo vreemd dat we deze vogel hier aantroffen. De zwarte roodstaart komt ook in Nederland voor, maar dan vooral rond verlaten industrieterreinen en vervallen buurten in grote steden. Tijdens onze reis door de Alpenlanden hebben we een heleboel van deze vogels gezien.
In een boom zat ook nog een volgevreten vink.
130 Vink

Hiermee zat ons bezoek aan Schladming en Dachstein erop. Die avond zijn we nog gaan eten bij de plaatselijke Mexicaan in Schladming. Vlakbij het restaurant hadden ze op een plein grote schermen neergezet om een WK wedstrijd te kunnen volgen. Het leefde blijkbaar niet echt in Schladming. Er zaten een stuk of tien mensen te kijken in de regen.

120 wandeling naar sudwandhutte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten