maandag 30 juni 2014

Niesenbahn

099 Niesen bahn104 Niesen boven

De Niesenbahn is een kabelspoorweg die je naar de top van de Niesen (2362 m) brengt. Boven kun je van het uitzicht genieten en er zijn een aantal wandelpaden. De berg valt op door de bijna perfecte piramidevorm van de top. 
We hadden geluk. Toen we aankwamen bij het dalstation stond de trein op het punt om te vertrekken. Ze hebben even op ons gewacht.

145 Niesen boven130 Niesen boven


Net als eerder op de dag bij Schilthorn was het ook hier weer een afwisseling van wolken en uitzicht.

142 Niesen boven129 Niesen boven107 Niesen boven

Op de volgende foto het dorpje Reichenbach waar ons hotel stond aan de hoofdweg die onderlangs loopt.

110 Niesen boven
In de verte was het stadje Thun aan de Thunersee te zien. Het kasteel van Thun is duidelijk herkenbaar in het midden van de foto.
128 Niesen boven141 Niesen boven106 Niesen boven


Het kranskartelblad komt voor op een hoogte van minimaal 1500 meter.

121 Kranskartelblad
De Niesenbahn is een van de langste en steilste kabelspoorbanen ter wereld. De stijging bedraagt maximaal 68%. De spoorlijn werd in 1910 geopend en had vooral in de eerste jaren te maken met grote verliezen. 

139 Niesen bahn135 Niesen bahn
Tegenwoordig gaat het beter en in 2010 werd een postzegel uitgebracht omdat de spoorlijn 100 jaar bestond.Hieronder het dalstation van de Niesenbahn.

149 Station Niesen BahnDe laatste avond in Reichenbach werkte er in het restaurant van het hotel een onverstaanbare serveerster. Waarschijnlijk was het de dorpsgek die vanwege sociaal beleid een baantje in het hotel had gekregen. Bij de gerechten moest je zelf kiezen wat je erbij wilde hebben (aardappelen rijst, groente). Ik had dat even over het hoofd gezien en dat werd me niet in dank afgenomen, ik moet toch weten wat je erbij wil hebben, anders werkt het niet en dat op een Duitse befehl-ist-befehl toon.
Maar het was een mooie dag geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten