dinsdag 24 juni 2014

Nijmegen - Amsterdam - Wenen - Schladming

Op dinsdag 24 juni 2014 zijn we voor een reis van drie weken door Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland en een heel klein stukje Italië vertrokken. We hadden een vlucht naar Wenen en daar hadden we een auto gehuurd waarmee we vrijwel de hele route hebben afgelegd. De laatste dagen waren we in Wenen en hadden we geen auto meer.
Onze eerste overnachtingen hadden we in Schladming gepland omdat we de volgende dag in die omgeving een paar plaatsen wilden bezoeken. We hadden hier een appartement dat door werkzaamheden aan de weg vrijwel onbereikbaar was. Die avond hebben we in Schladming voor het eerst kennisgemaakt met de Oostenrijkse keuken. Hoewel die niet heel slecht is begrijpen we na drie weken wel waarom er nergens in de wereld Oostenrijkse specialiteitenrestaurants zijn te vinden. De menukaart is vrij beperkt en vrijwel overal hetzelfde.Schladming

001 Schladming002 Schladming

De receptioniste van ons appartementencomplex gaf ons een Schladming Sommercard waarmee we in de omgeving vrijwel alle belangrijke attracties gratis konden bezoeken. Voor ons geplande tripje naar Dachstein betekende dat een voordeel van rond de €80,-.Het was die ochtend nogal bewolkt en daarom een beetje twijfelachtig of het wel zin had om hoog de bergen in te gaan omdat je natuurlijk weinig ziet als de bergtoppen in de wolken zitten. Voor het vertrek naar Dachstein zijn we eerst gaan ontbijten bij een bakker in Schladming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten