maandag 30 juni 2014

Schilthorn

We hadden voor deze dag gepland om met een trein of gondel hoog de bergen in te gaan om daar wat foto's te maken en een stuk te gaan wandelen. We stonden die ochtend wel een beetje voor een dilemma. De toppen van de bergen zaten in de wolken en we liepen dus het risico dat we weinig of niets zouden zien. Daar komt nog bij dat je in Zwitserland enorm diep in de buidel moet tasten om de hoogte in te gaan.
We zijn toch naar Schilthorn gereden en hebben de gok genomen voor €80,- per persoon.

 Ansichtkaartje met het uitzicht op een heldere dag

020 Schilthorn Bond buiten Uitzicht op 30 juni 2014

Vanwege het slechte zicht hebben we eerst de James Bond tentoonstelling bezocht. James Bond is echter niet de enige reden om naar Schilthorn te gaan. Als het weer meewerkt heb je uitzicht op een groot aantal alpentoppen. In alle richtingen is het uitzicht spectaculair mooi. Op de dag dat wij er waren werkte het weer een beetje mee. Nadat het aanvankelijk helemaal grijs was, klaarde het tijdens ons verblijf boven op en kregen we toch nog mooie plaatjes van bergen en wolken. Op de eerste foto hieronder hangt in het dal nog een dun laagje wolken.

072 Schilthorn buiten044 Schilthorn buiten039 Schilthorn buiten047 Schilthorn buiten046 Schilthorn buiten048 Schilthorn buiten

De volgende foto is gemaakt tijdens de afdaling.

089 Onderweg naar beneden

Na een paar laatste foto's bij het dalstation in het Lauterbrunnental bij Mürren zijn we naar onze volgende bestemming gereden. De vlakbij ons hotel in Reichenbach gelegen Niesenbahn.

097 Schilthorn bij dalstation 093 Schilthorn bij dalstation

Geen opmerkingen:

Een reactie posten