woensdag 9 juli 2014

Abdij van Melk

 Ansichtkaart Abdij van Melk Bibliotheek 
 Toegangskaartje

De route van deze dag voerde ons van Salzburg naar Wenen. Ongeveer halverwege de route ligt het stadje Melk dat vooral bekend is vanwege de imposante abdij op een heuvel boven de stad. In en rond de abdij mag je overal foto´s maken, behalve in de mooie bibliotheek. Gelukkig verkochten ze wel kaartjes van de bibliotheek.

012 Abdij Melk

Vanaf de parkeerplaats was het nog een stukje lopen via pleinen en smalle straatjes naar de ingang van het enorme complex. Toen we aankwamen bij de Abdij van Melk zag het er nog vrij somber en dreigend uit. Toen we weer naar buiten liepen was de zon gaan schijnen.

015 Abdij Melk

In het museumdeel van de abdij wordt aan de hand van een aantal thema's de geschiedenis van de abdij verteld. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Historie en moderne technieken vloeien heel natuurlijk in elkaar over.
De foto hieronder is uit het museum deel. 

019 Abdij Melk
Hierna een aantal foto's uit de Marmorsaal, de ruimte waar diners en feesten voor niet kerkelijke gasten plaatsvonden.

021 Abdij Melk022 Abdij Melk023 Abdij Melk025 Abdij Melk024 Abdij Melk


Halverwege het bezoek kwam je even buiten. Hier had je mooi uitzicht op de omgeving.

029 Abdij Melk027 Uitzicht bij Abdij Melk032 Arjan bij Abdij Melk

Onderweg naar de kerk kwamen we deze opvallende wenteltrap tegen.

051 Wenteltrap 2 Abdij Melk

Uiteindelijk kom je in een kerk waarin de door de huidige paus gepredikte soberheid ver te zoeken is. Overal glimt je van alles tegemoet, het mocht blijkbaar wat kosten in die tijd. 

048 Abdij Melk044 Abdij Melk041 Abdij Melk042 Abdij Melk037 Abdij Melk

Terwijl we binnen waren was het weer buiten mooi opgeklaard. We hebben nog even in de zon op een gebouw gestaan met mooi uitzicht op de abdijgebouwen en tuinen.

056 Abdij Melk060 Abdij Melk059 Tuinen Abdij Melk061 Abdij Melk065 Abdij Melk064 Abdij Melk

Terug naar Wenen

Langzaam maar zeker kwam het eind van onze reis in zicht. We zouden nog een paar dagen in Wenen blijven, maar na het bezoek aan de abdij moesten we wel afscheid nemen van de huurauto die ons veilig door vier landen had geloodst. Vanuit Melk zijn we naar het vliegveld van Wenen gereden om de auto in te leveren. Vandaar zijn we met de bus naar ons hotel in Wenen gegaan. Na een paar weken vooral lokale gerechten uit de Oostenrijkse en Zwitserse keuken te hebben gegeten hebben we in Wenen het eerste Aziatische restaurant opgezocht dat we tegenkwamen om in elk geval weer eens iets anders te hebben.

068 Huurauto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten