donderdag 10 juli 2014

De tuinen van Schönbrunn

Een vos

Het bezoek aan Schönbrunn hebben we afgesloten met een uitgebreide wandeling door de tuinen van het paleis. Al vrij snel stak er een vos voor ons het pad over. Ik ben er nog even achteraan gelopen om te zien wat hij in zijn bek had. Het leek een soort knuffel te zijn.

123 Vos124 Vos

Gloriette

De Gloriette is een gebouw in de tuin van Schloß Schönbrunn dat onder andere werd gebruikt voor diners en voor festivals. Keizer Franz Joseph I gebruikte hier wel eens zijn ontbijt. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de tuin en het paleis.

164 Gloriette034 Gloriette schönbrunn186 Tuinen Schönbrunn

Als je boven bij de Gloriette staat heb je niet alleen uitzicht op het paleis, ook een groot deel van Wenen is te zien. Op de foto links steekt helemaal rechts een gebouw boven alles uit. 

172 Schönbrunn en DC Tower

Op de volgende foto staat dat gebouw, de DC Tower, in het midden. In dat gebouw zat ons hotel.

174 DC Tower


Neptunusfontein

Ongeveer in het midden tussen het paleis en het Gloriette gebouw staat de Neptunusfontein. De beeldengroep beeldt een mythische scène uit waarin de zeegodin Thetis aan Neptunus vraagt te garanderen dat haar zoon Achilles een veilige doortocht naar Troje zou krijgen.

139 Neptunusfontein136 Neptunusfontein144 Neptunusfontein


Bonte kraai

In 2011 hebben we in Schotland diverse bonte kraaien gezien. Het lukte toen maar niet om ze echt goed op de foto te krijgen. In het park bij Schönbrunn zitten er ook heel veel en hier is het wel gelukt om ze vast te leggen. 

169 Bonte kraai134 Bonte kraai

Daarmee zat ons eerste dagje Wenen er bijna op.

047 Kraai142 Schönbrunn Selfie152 Schönbrunn

Het was een mooie dag geweest bij Schönbrunn. Het paleis lag er mooi bij in de avondzon. We zijn teruggelopen naar het metrostation Schönbrunn en na een eenvoudige maaltijd in de stad te hebben genomen zijn we naar ons hotel gegaan.

190 Schönbrunn
192 Metrostation Schönbrunn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten