zaterdag 12 juli 2014

Hofburgcomplex en Augustinerkirche

DC Tower

001 DC Tower002 DC tower


In dit hoogste gebouw van Wenen zat ons hotel. De kamers zaten in het onderste deel van de toren en op het dak was een bar en vooral mooi uitzicht over de stad. Hieronder een zoekplaatje. Arjan staat voor het raam in onze hotelkamer.

014 Arjan in DC tower


Op de volgende foto is op de achtergrond de Donauturm te zien. Je kunt de toren bezoeken en er zit ook een restaurant boven in de toren. Hoewel we er vlakbij zaten is het er niet van gekomen om de toren te bezoeken.

006 Omgeving DC tower


In de buurt van het hotel kon je via deze drijvende brug over de Neue Donau naar het eiland Donauinsel lopen. Aan beide kanten van de brug een merkwaardige verzameling van derderangs Zuid-Europese en Thaise etablissementen. Van die gedekte tafeltjes met plastic bloemen en obers die je proberen binnen te lokken.

012 Drijvende brug008 Drijvende brug

Wiener Prater

025 Reuzenrad Wiener Prater027 Reuzenrad Wiener Prater

Dit voormalige jachtterrein van de keizerlijke familie werd in 1766 opengesteld voor het publiek. Aanvankelijk was het vooral een wandelgebied voor de welgestelden. Dat veranderde in de negentiende eeuw toen er steeds meer kermisattracties verschenen uitmondend in het pretpark dat er nu staat.
Hoewel men het tegenwoordig pretpark noemt is het eigenlijk meer een kale kermis. De achtbanen zijn achtbanen zonder opsmuk en je betaalt per attractie. We hebben er ontbeten en daarna hebben we Madame Tussauds bezocht.

Madame Tussauds Wenen

041 Orson Welles in Madame Tussauds038 Hitchcock in Madame Tussaud


Uit The third man Orson Welles en Alfred Hitchcocks douchescène werd hier uitgebeeld aan de hand van een bad met een douchegordijn eromheen.
Sisi mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

034 Sisi in Madame Tussaud


Anne Frank was de Nederlandse vertegenwoordiger in deze Madame Tussauds.

036 Anne Frank in Madame Tussaud

Hofburgcomplex

053 Prince Eugene of Savoy


Het Hofburgcomplex was de keizerlijke residentie van de Habsburgers. Op de foto hierboven is het complex te zien vanaf de Heldenplatz. Op dit plein staat ook het beeld van Prins Eugenius van Savoy, hij wordt in Oostenrijk gezien als de grootste generaal aller tijden. Hij heeft in dienst van drie keizers de nodige oorlogen uitgevochten.

052 Prince Eugene of Savoy

Augustinerkirche

063 Augustinerkiche057 Augustinerkiche


Deze kerk is onderdeel van het Hofburgcomplex. In de kerk bevindt zich het graf van aartshertogin Maria Christina, dochter van keizer Franz I. Maria Christina (ook wel Mimi of Mizzerl) was het mooie, intelligente kind en een getalenteerd schilder. Ze was de favoriet van haar moeder en briefde alle geheimen van haar jaloerse broers en zusters aan haar door. Het graf is ontworpen door de Italiaanse beeldhouwer Antonio Canova.
In een kapel in de kerk staan zilveren urnen met de harten van de Habsburgers.

De fontein hieronder staat op de Michaelerplatz bij het Hofburgcomplex.

068 Fontein Michaelerplatz071 Hofburg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten