maandag 7 juli 2014

Krimml watervallen

008 Witte kwikstaart Witte kwikstaart

Bij het hotel in Finkenberg zaten 's morgens en 's avonds de nodige vogels te fluiten en te piepen, zoals de witte kwikstaart hierboven.


Onderweg naar de Krimml watervallen

011 Eerste tussenstop in de buurt van Krimml016 Eerste tussenstop in de buurt van Krimml


De laatste dag van deze reis waarin de natuur centraal zou staan, stonden de Krimml watervallen op het programma. In drie etappes valt het water zo'n 380 meter naar beneden. We hebben kort voor aankomst bij de watervallen een tussenstop gemaakt op een parkeerplaats met uitzicht op de watervallen.

018 Tweede tussenstop in de buurt van Krimml032 Krimml watervallen

Vanaf de ingang loopt er een pad langs de watervallen omhoog, onderweg kom je een reeks uitkijkpunten tegen. Het zijpad naar het eerste uitkijkpunt begint in de buurt van het beeld van de steenbok.

021 Krimml watervallen022 Krimml watervallen


Bij het uitkijkpunt beneden was het behoorlijk druk. Verder naar boven werd dat langzaam maar zeker wat minder.

031 Krimml watervallen035 Krimml watervallen044 Krimml watervallen034 Krimml watervallen045 Krimml watervallen

Gedurende het eerste deel van deze dag was het erg warm en zonnig. Bij zo'n waterval ontstaan er dan al snel regenbogen.

052 Krimml watervallen054 Krimml watervallen


En bij elk uitkijkpunt raast het water naar beneden.

059 Arjan055 Krimml watervallen

Het pad langs de watervallen liep door het bos en daar troffen we weer de nodige Alpenflora aan.

047 Geitenbaard Geitenbaard 066 Witte bloemen Rondbladige steenbreek 062 Gewoon havikskruid Gewoon havikskruid 092 Bosooievaarsbek Bosooievaarsbek
065 Krimml watervallen 071 Krimml watervallen078 Krimml watervallen084a Krimml watervallen

We hebben boven bij zo'n Alpenhut op het terras een korte lunchpauze ingelast. Zo'n tent met grote bierpullen en jodelpubliek. Daarna zijn we nog een stukje verder gelopen naar de bovenste waterval.

073 Krimml watervallen086 Krimml watervallen
Terwijl we verder naar boven liepen begonnen de donkere wolken zich boven ons samen te pakken. Omdat het duidelijk was dat dit zou eindigen in een forse regenbui hebben we besloten om maar weer naar beneden te lopen. Dat ging veel sneller dan naar boven. Tijdens de tocht naar beneden begon het stevig te regenen. We hebben een paar keer geschuild voordat we naar de auto liepen. Na het bezoek aan de Krimml watervallen zijn we naar ons hotel in Salzburg gereden.
093 Krimml watervallen095 Krimml watervallen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten