donderdag 10 juli 2014

Tiergarten Schönbrunn

057 Capibara056 Koolmees`

In de tuinen van paleis Schönbrunn bevindt zich ook de dierentuin die als de oudste dierentuin ter wereld geldt. De dierentuin werd opgericht in 1752 door keizer Franz I en Maria Theresia die door iedereen keizerin werd genoemd hoewel ze dat officieel niet was.
De dierentuin komt voor in het boek De beren los van John Irving
De koolmees zat gewoon in de boom de Zuid-Amerikaanse capibara's, de grootste knaagdieren ter wereld, waren wel bewoners van de dierentuin.Naast de neusberen waren er in deze dierentuin onder andere reuzenpanda's en diverse soorten pinguïns. De oudste dierentuin ter wereld voldoet aan de eisen voor deze tijd en de verblijven zijn aangepast aan de natuurlijke omgeving waarin de dieren leven.

059 Neusbeer061 Neusbeer

086 Indische blauwrug
De Indische blauwrug uit de Aziatische regenwouden


064 Bonte muskaatduif
De bonte muskaatduif die voorkomt in India, Zuidoost-Azië en Australië


066 Rijstvogel
De rijstvogel die aanvankelijk alleen op Java en Bali voorkwam, maar die na uitzetting door de mens ook op andere plaatsen is verschenen.


074 Indische brilvogel
De Indische brilvogel die in grote delen van Azië voorkomt.


085 Blauwkroontje
Een blauwkroontje, een vleermuisparkiet uit tropisch Azië. Net als vleermuizen kunnen deze vogels ondersteboven hangend aan hun poten slapen.

090 Kraanvogel094 Kraanvogel
Kraanvogel

071 Vleerhond
Vleerhond

Bij de ingang van de dierentuin hadden we ook kaartjes voor het Wüstenhaus gekocht. Zoiets als Burgers' desert, maar dan van mindere kwaliteit. Veel meer dan een paar vogels, slangen en cactussen was het niet.118 Bruine muisvogel
De bruine muisvogel die in grote delen van Afrika voorkomt.

122 Diamantduif
De Australische diamantduif


De Madagaskarwever is een erg opvallend vogeltje dat, zoals de naam al zegt, uit Madagaskar komt. Op de foto's zijn mannetjes te zien, de vrouwtjes vallen veel minder op. Op Madagaskar wordt deze felrode vogel als een plaag voor de rijstoogst gezien.


108 Madagaskarwever104 Madagaskarwever

Geen opmerkingen:

Een reactie posten