zondag 13 juli 2014

UNO-City en een extra nacht

038 UNO-city039 UNO-city

Naast ons hotel lag UNO-City, één van de drie hoofdkwartieren van de Verenigde Naties. Het terrein van de gebouwen wordt als internationaal grondgebied beschouwd. Je kunt er niet zomaar even gaan rondkijken. Het terrein is beveiligd door hoge hekken. Vanaf het ernaast gelegen metrostation heb je een redelijk uitzicht op deze ministad.

DSC02226

Aan het eind van de middag zijn we in het hotel onze bagage gaan ophalen en met de metro en trein zijn we naar het vliegveld gegaan. Net als in Hong Kong kon je al op het station je koffers inchecken voor de vlucht. Alles leek soepel te lopen tot het moment dat we moesten instappen. De vlucht werd op het laatste moment gecanceld en we konden pas de volgende middag terug naar Amsterdam. Er werden op dat moment, een uur voor de start van de WK-finale, nog enkele vluchten gecanceld. De vraag of dat iets met het voetbal had te maken werd beantwoord met de veelzeggende zin: 'Dat zou zo maar kunnen.' 
We werden ondergebracht in het nogal ranzige NH-hotel bij het vliegveld. Maar hoe dan ook, we hadden een mooie reis gemaakt en dat laten we ons door zo'n akkefietje niet verpesten.
Hieronder het NH hotel met op de achtergrond de verkeerstoren van het vliegveld.

1 Bij Vliegveld Wenen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten