woensdag 2 juli 2014

Zermatt - Gornergrat

044 Trein

Tegen het eind van de middag hebben we de trein naar Gornergrat genomen. Het eindstation van de Gornergratbahn ligt op een hoogte van 3089 m. Bij helder weer heb uitzicht op de Matterhorn zoals te zien op het ansichtkaartje van de spoorlijn. Zoveel geluk hadden we deze dag niet. Bij de meeste stations onderweg zagen we vrijwel niets door de mist. Pas bij de laatste stations werd het wat beter. Helemaal boven kon je soms redelijk ver kijken.

046 Hotel op ruim 3000m hoogte

Boven op de berg staat een enorm groot hotel. Er zijn ook winkeltjes waar je dure spullen kunt kopen en we hebben ontdekt dat je er aan het eind van de middag niets meer te eten kunt krijgen.

073 Boven bij Gornergrat
Van de Matterhorn hebben we niet veel meer gezien dan op de foto hierboven. Steeds als de top zichtbaar leek te worden schoof er op het laatste moment toch weer een wolkje voor.

063 Boven bij Gornergrat

Deze panoramafoto geeft een mooi beeld van hoe het er op deze dag uitzag. We waren nog vrij vroeg in de zomer, dus veel sneeuw en ijs en de bergen zaten deels in de wolken, maar er waren ook steeds stukjes van de bergtoppen zichtbaar.

078 Boven bij Gornergrat 089 Boven bij Gornergrat 043 Boven bij Gornergrat

De Gornergletsjer is één van de grootste gletsjers van de Alpen. De gletsjer komt voort uit het Monta Rosa massief en beweegt hier langs het hotel bij Gornergrat.

040 Boven bij Gornergrat062 Boven bij Gornergrat070 Boven bij Gornergrat


De enige top die af en toe helemaal zichtbaar was, was die van de Breithorn (4164 m).


Alpenheggenmus

057 Alpenheggenmus055 Alpenheggenmus

Voor de tweede keer tijdens deze vakantie zagen we een alpenheggenmus. Net als zijn soortgenoot in Oostenrijk liet ook deze vogel zich uitgebreid fotograferen.

042 Boven bij Gornergrat081 Boven bij Gornergrat


Uiteindelijk zijn we wat eerder dan gepland weer naar beneden gegaan. Het zag er niet naar uit dat het zicht nog beter zou worden, het was koud en boven was alles gesloten.
Die avond hebben we voortreffelijk gegeten in het restaurant Le Mazot in Zermatt, toch liepen we met gemengde gevoelens naar buiten. Vanaf onze tafel keken we direct de keuken in en daar speelde zich een vreemd tafereel af. De man die vooral afwashulp leek te zijn liet iets vallen en toen werd de kok zo boos dat deze de man fysiek te lijf ging.

101 Aankomst trein107 Aankomst trein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten