woensdag 2 juli 2014

Zermatt - Sunnega

Vanuit Zermatt kun je op allerlei plekken de bergen ingaan om te genieten van het mooie uitzicht op de Matterhorn. Helaas was het op deze dag volledig bewolkt en regenachtig. De voorspelling was dat het aan het eind van de dag misschien wat beter zou worden.

002 Marmottenfontein003 Graf eerste bergbeklimmers Matterhorn

We zijn begonnen met een wandelingetje door Zermatt. Op de foto's de fontein met alpenmarmotten, het graf van de eerste bergbeklimmers van de Matterhorn en een van de vele elektrische karretjes die door het autovrije Zermatt rijden voor de bevoorrading en als taxi.

005 Elektrisch karretje in Zermatt

Sunnega

006 Boven bij Sunnega in de mist023 Boven bij Sunnega in de mist


We hebben uiteindelijk de gok genomen om met de ondergrondse kabelspoortrein naar de Sunnega te gaan. Toen we boven kwamen werden we aanvankelijk volledig omringd door mist. Van het mooie uitzicht kwam dus niet veel terecht. Door de wind klaarde het wel net genoeg op voor een boswandeling.

021 Boven bij Sunnega in de mist031 Goudvink
Een goudvink valt bijna altijd op door zijn felle kleuren.

022 bladeren met druppels018 witte bloemen
Aangezien het met de vergezichten niet wilde lukken hebben we ons hier maar gericht op de details in de omgeving. De verscheidenheid aan bloemen op deze hoogte van meer dan 2000 meter is enorm.
012 Rotsereprijs Rotsereprijs 017 Paarse plant Alpenhelm 015 Gewone alpenroos Gewone Alpenroos 028 Cipreswolfsmelk Cipreswolfsmelk 035 Gele alpenanemoon Gewone Alpenanemoon 019 alpenrolklaver Alpenrolklaver 013 Alpenvergeet-mij-nietje Alpen-vergeet-mij-nietje


Na nog wat gedronken te hebben in het café boven bij het bergstation van de kabelspoorweg zijn we via de beschilderde tunnel terug gegaan naar het station om de trein naar Zermatt te nemen. 

036 Tunnel bij Sunnega
In Zermatt was het nog altijd vrij somber weer.

037 Houten adelaars

Geen opmerkingen:

Een reactie posten