vrijdag 4 juli 2014

Zwitsers Nationaal Park

111 Wandeling nationaal park Zwitserland119 Wandeling nationaal park Zwitserland

Eigenlijk is het toch wel merkwaardig dat een land dat qua natuur tot de interessantste landen van Europa hoort toch slechts één nationaal park heeft. Wij kwamen er in de loop van de middag aan met als doel een wandeling over één van de vele uitgezette routes in het gebied. We hebben gekozen voor een wandeling die begon op parkeerplaats P1 omdat dit een rondwandeling was. We waren amper de auto uit toen het begon te druppelen. 

De wandeling begon met een eindje klimmen. Goed te doen, maar ondanks het koele weer was het toch behoorlijk zweten om boven te komen.

Het eerste stuk was grotendeels tussen de bomen. Het was al een beetje de dag van de bloemen en de insecten wat de foto's betreft en dat hebben we hier nog even voortgezet.

096 Cipreswolfsmelk Cipreswolfsmelk 095 Bolrapunzel Bolrapunzel
Hierboven nogmaals de cipreswolfsmelk en de bolrapunzel die in de Alpen tot op 2500 m voorkomt. 

098 Voorjaarsgentiaan Voorjaarsgentiaan 097 Gewone rolklaver Gewone rolklaver101 Melige sleutelbloem Melige sleutelbloem
122 Breedbladige orchis Breedbladige orchis
We hadden al op grote afstand een groepje herten hoog in de bergen gezien. Het hert achter de struiken was veel dichterbij en was hier op de vlucht voor ons.

124 Hert 106 Wandeling nationaal park Zwitserland 116 Wandeling nationaal park Zwitserland
Na de wandeling zijn we naar ons hotel in Slingia in Italië gereden. We hadden verder geen plannen in Italië, maar de overnachtingen zijn daar gewoon veel goedkoper dan in Zwitserland. Omdat we de volgende dag zouden terugrijden naar Oostenrijk was deze tussenstop in Zuid-Tirol nauwelijks een omweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten