woensdag 25 juni 2014

Dachstein

003 Dachstein boven

Met de Dachstein Gletscherbahn zijn we omhoog gegaan. Boven heb je allerlei bijzondere bouwwerken, zoals een boven een afgrond hangend platform, een hangbrug en een trap die eindigt op een klein glazen plateau met een mooi uitzicht in alle richtingen, ook naar beneden.

005 Dachstein boven007 Dachstein boven

Het was deze dag wisselend bewolkt, het ene moment was het zonnig en even later verdwenen de bergtoppen dan weer in de wolken. Op de foto hieronder is door de wolken een klein bergdorpje te zien.

013 Dorpje door wolken


Alpenheggenmus


Hierboven een alpenheggenmus. Deze vogel komt voor op grote hoogte, maar wel onder de sneeuwgrens. In de winter daalt hij verder af richting bewoonde wereld. De alpenheggenmus is geen directe verwant van de gewone huismus, ze behoren wel beide tot de grote orde van de zangvogels. Hij is iets groter dan een huismus.


Alpenkauw

018 Alpenkauw019 Alpenkauw017 Alpenkauw
Deze gitzwarte vogel met gele snavel en rode poten komt in het hele Alpengebied voor op grote hoogte. Vaak foerageren ze in grote zwermen, maar ze leven ook van afval in de skigebieden. Deze vogel was duidelijk op zoek naar dat laatste.

Hangbrug en Treppe ins Nichts

024 Hangbrug039 Hangbrug

Het bergstation van de Dachsteiner Gletscherbahn vormt niet alleen het beginpunt voor wandelingen en afdalingen door skiërs. Er is een hangbrug op een hoogte van 2700 m en een trap die eindigt op een klein glazen platform.
027 Hangbrug030 Hangbrug
De Treppe ins Nichts zit vast aan de hangbrug bij een van de uiteinden. Je kunt trouwens niet zomaar op de hangbrug of de Treppe ins Nichts, daarvoor moet je een kaartje kopen voor het Eispalast dat hier onder de gletsjer is aangelegd.
032 Treppe naar niets
We hebben allebei even op de trap gestaan.

034 Treppe naar niets038 Treppe naar niets


Eispalast

042 Eispalast045 Eispalast
In een grot onder de gletsjer waren allerlei figuren uit het ijs gehakt. Een paar jaar eerder in Frankrijk hebben we ook zo'n grot bezocht. Deze in Oostenrijk was beter en zag er ook wat veiliger uit.
046 Eispalast044 Eispalast

Toen we uit de grot kwamen was de hangbrug deels in de mist verdwenen.

057 Hangbrug
We hebben nog een korte wandeling door de sneeuw gedaan. Je zakte nogal diep weg in de sneeuw, dus dat schoot niet echt op. We moesten eerst een skigebied oversteken.
058 Wandeling door de sneeuw062 Wandeling door de sneeuw064 Wandeling door de sneeuw066 Wandeling door de sneeuw

Het bord dat het einde van het beveiligde skigebied aankondigde liet weinig aan de verbeelding over. 
Hoewel het op de foto's niet is te zien was het behoorlijk druk op de skipiste.
067 einde skigebied

Na nog een laatste foto van het uitzicht zijn we teruggelopen naar het bergstation en hebben we de gondel naar beneden genomen.
076 Dachstein boven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten