vrijdag 27 juni 2014

Heiligenblut en omgeving

002 Heiligenblut001 Heiligenblut

We hadden Heiligenblut uitgekozen als uitgangspunt voor ons bezoek aan het gebied rond de Großglockner en het Hohe Tauern nationale park. Het hotel dat we hadden geboekt, Kaiservilla, bleek gerund te worden door een erg vriendelijk Nederlands echtpaar. Omdat het hotel niet vol zat kregen we een veel grotere kamer toegewezen dan we geboekt hadden. We kregen ook een Kärnten kaart die weer kortingen gaf in het gebied.
Die avond zijn we in het dorp gaan eten, dat was niet echt een aanrader.
Op de foto hierboven het karakteristieke kerkje van Heiligenblut, in de kerk wordt een flesje bewaard dat bloed van Christus zou bevatten. Dat lijkt toch vooral een sterk verhaal.


Bergbahnen Heiligenblut

010 uitzicht bij dalstation panoramabahn

Vanuit Heiligenblut kun je met een gondel in twee etappes naar een hoogte van ruim 2600 meter. Daarboven bleek er nog een kabelbaan te zijn, de Grossglockner Panoramabahn. Dat klonk aantrekkelijk dus die hebben we ook nog maar genomen. Het bleek echter gewoon een kabelbaan te zijn die je aan de andere kant van de berg een stuk naar beneden bracht. We kwamen uit bij een vrijwel lege parkeerplaats aan de Grossglockner Hochalpenstraße.

012 Stengelloze silene Stengelloze silene
017 Voorjaarsgentiaan Blauwe voorjaarsgentiaan 
011 Kleverige sleutelbloem Kleverige sleutelbloem

Terug op het Schareck Bergstation was het uitzicht beperkt door de wolken. Eerst dus maar even wat foto's van de bloemen gemaakt. De blauwe voorjaarsgentiaan, de kleverige sleutelbloem en de stengelloze silene.


Sneeuwvink
De sneeuwvink komt alleen hoog in de bergen voor en is daardoor in Europa maar op een paar plaatsen te zien. In de broedtijd heeft deze vogel een zwarte snavel, in de winter een oranje snavel. De vogel is nauwer verwant aan de huismus dan aan de andere vinken. Later op de dag kwamen we nog een sneeuwvink tegen, bij die vogel leek de snavel al een beetje te verkleuren.

018 Schareck031 Schareck

Het uitzicht was mooi bij Schareck, maar het zag er wel allemaal een beetje goedkoop en rommelig uit. De paden vanaf het bergstation van de gondel waren nogal nat en glibberig. De bedoeling van de fotolijst was natuurlijk dat je daar zelf in ging staan.

023 Schareck022 Schareck

Op de foto hierboven het uitzicht in de richting van de Großglockner Hochalpenstraße.

020 Schareck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten