donderdag 26 juni 2014

Liechtensteinklamm

002 Uitzicht hotel Schladming
De volgende ochtend was het prachtig weer in Schladming. Voor ons tijd om naar onze volgende bestemming te rijden. Ondanks de naam ligt de Liechtensteinklamm niet eens in de buurt van het landje met die naam. De kloof ligt bij St. Johann im Pongau in het Salzburgerland. De kloof is een drukbezochte toeristenattractie en je moet dan ook eerst langs een rij souvenirkramen om bij de kloof te komen. De marmottenzalf die als pure verwennerij voor spieren en 100 andere ziekten wordt aangeprezen hebben we links laten liggen. Wel even een petje gekocht tegen de zon, op de een of andere manier vergeten we die bij elke vakantie.

062 Bord waterval
In de kloof werd gewaarschuwd voor grote watergolven, maar die hebben we niet gezien. Het is natuurlijk de vraag of het veel zin heeft om hard te gaan hollen in de situatie die op het bord is afgebeeld.
005 Liechtensteinklamm007 Liechtensteinklamm

De Grossarler Ache is de naam van de rivier die deze kloof heeft gevormd. Met woest geweld stroomt het water door de smalle diepe kloof. Een deel van de kloof is ontsloten door een mooi aangelegd wandelpad met diverse bruggen over de kloof.
008 Liechtensteinklamm010 Liechtensteinklamm

In het eerste gedeelte liep je nog regelmatig in de zon, daarna kwam een heel smal en donker stuk waar het pad ook deels via een tunnel liep.
025 Liechtensteinklamm026 Liechtensteinklamm
Twee watervallen, één in de kloof, de ander aan het eind van de wandeling.
032 Liechtensteinklamm042 Liechtensteinklamm 040 Liechtensteinklamm068 Liechtensteinklamm
089 Liechtensteinklamm096 Liechtensteinklamm


Grote gele kwikstaartOp een aantal plekken rond de kloof zagen we deze vogels met hun felgele buik vliegen. Ze zitten vaak bij snelstromend water zoals in de Liechtensteinklamm. De grote gele kwikstaart heeft de langste staart van alle kwikstaarten. Ze zijn niet altijd zo felgekleurd als de vogels in deze kloof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten