Kuifeend
Bij de voorbereiding van een reis kom je altijd lijstjes tegen van dieren die in het gebied of land voorkomen. Een aantal daarvan kom je tegen tijdens de reis, maar de meeste krijg je niet te zien. Vandaar dat we vaak op zoek gaan naar een dierentuin die gespecialiseerd is in de fauna uit de eigen regio. In dit geval was dat de Alpenzoo in Innsbruck. Het is een behoorlijk grote dierentuin die vrij hoog op een helling ligt. Het zijn nogal smalle weggetjes om er te komen. Het staat wel overal goed aangegeven.
De muurhagedis hoort niet bij de collectie van de dierentuin. Het beestje liep er toevallig net. De kuifeend zat samen met een aantal andere watervogels in een kleine vijver bij de ingang.
Rode rotslijster
De rode rotslijster is alleen in de zomer in Europa te vinden en broedt op hoge alpenweiden.
Wouwaap
De wouwaap die hier verstopt zit tussen de bladeren is een schuwe kleine reigersoort die vooral in Zuid- en Midden-Europa voorkomt.
Geelgors en appelvink
Geelgors
De geelgors is een zangvogel die leeft van zaden en insecten en die in vrijwel heel Europa voorkomt.
Appelvink
De appelvink is een nogal fors uitgevallen vink die desondanks moeilijk is waar te nemen omdat hij vaak hoog in de bomen zit.
Tapuit en zwarte specht
Tapuit Zwarte specht
De tapuit komt in vrijwel heel Europa voor maar broedt vooral op grote hoogte in de bergen. Ook de zwarte specht kun je in grote delen van het continent aantreffen maar heeft een voorkeur voor berggebieden.
Zwarte ooievaar
De zwarte ooievaar komt in grote delen van Europa, en dus ook in Oostenrijk voor.
Heremietibis
Een belangrijke doelstelling van deze dierentuin is het opnieuw uitzetten van dieren die uit Oostenrijk zijn verdwenen. Een voorbeeld daarvan is deze heremietibis. Extra complicatie hierbij is dat deze vogels naar het zuiden moeten om te overwinteren en dat ze dus moeten leren waar ze naartoe moeten.
Alpenkraai
De Alpenkauw kom je op veel plekken hoog in de Alpen tegen, de Alpenkraai is veel zeldzamer. Ondanks de naam is de kans om een Alpenkraai te zien groter buiten de Alpen, bijvoorbeeld is Spanje. De Alpenkraai lijkt op de Alpenkauw, maar heeft een felrode snavel.
Ons bezoek aan deze dierentuin ging gepaard met de nodige regenbuien. Tijdens één van deze buien hebben we geschuild bij het kinderboerderij gedeelte.
Dodaars
De dodaars (boven) is een piepkleine futensoort.
Hieronder het vrouwtje van de grote zaagbek, deze komt ook in Nederland voor.
Grote zaagbek
De monniksgier is een van de vogels die men opnieuw probeert uit te zetten in de Alpen. Er worden voorzichtige successen mee geboekt.
Monniksgier
Hieronder een oehoe. Niet elk dier in de dierentuin had zin om naar de camera te kijken.
Oehoe
De bosuil lijkt te knipogen naar de fotograaf.
Bosuil
Het favoriete plekje van deze lynx was hoog in de boom.
Lynx
De steenbokken konden natuurlijk niet ontbreken. Vooral de jongste steenbokjes waren erg actief.
Met de gemzen kwam er een eind aan ons bezoek aan deze Alpendierentuin. Uiteindelijk was het meer dan gewoon even een tussenstop. We hebben een aantal uren rondgelopen tussen de Alpenbewoners.
Met de gemzen kwam er een eind aan ons bezoek aan deze Alpendierentuin. Uiteindelijk was het meer dan gewoon even een tussenstop. We hebben een aantal uren rondgelopen tussen de Alpenbewoners.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten